Jiří Macháček sa narodil

06.07.2013 07:24

6. júla 1966 sa v Litoměřiciach narodil Jiří Macháček, český herec, spevák, textár a moderátor.

Vyštudoval Právnickú fakultu Karlovej univerzity v Prahe a konzervatórium Jaroslava Ježka. Štúdium na DAMU nedokončil. Vystupoval v niekoľkých divadlách (Na Zábradlí, Sklep, Na Jezerce) a vo viacerých filmoch. V roku 2000 získal Českého leva za najlepšiu vedľajšiu rolu vo filme Samotári.

Okrem herectva vystupuje ako spevák vo svojej hudobnej skupine Mig 21.

 

Filmografia:

  • 1996 – Kamenný most (réžia: Tomáš Vorel)
  • 1997 – O perlové panně (réžia: Vladimír Drha)
  • 1998 – Mrtvej brouk (réžia: Pavel Marek)
  • 1999 – Návrat idiota (réžia: Saša Gedeon)
  • 2000 – Samotáři (réžia: David Ondříček)
  • 2000 – Otesánek (réžia: Jan Švankmajer)
  • 2002 – Výlet (réžia: Alice Nellis)
  • 2003 – Jedna ruka netleská, ako Standa (réžia: David Ondříček)
  • 2003 – Mazaný Filip (réžia: Václav Marhoul)
  • 2004 – Horem Pádem (réžia: Jan Hřebejk)
  • 2005 – Skřítek (réžia: Tomáš Vorel)
  • 2006 – Kráska v nesnázích (réžia: Jan Hřebejk)
  • 2007 – Vratné lahve (réžia: Jan Svěrák)
  • 2007 – Medvídek (réžia: Jan Hřebejk)
  • 2008 – Nestyda (réžia: Jan Hřebejk)
  • 2008 – Jahodové víno (réžia: Dariusz Jablonski)

 

 

Zdroj: wikipedia.org