Program Divadelnej Nitry praská vo švíkoch

11.09.2011 09:41

V nitrianskych uliciach, inštitúciách, ale aj obchodných centrách nájdu návštevníci festivalu Divadelná Nitra aj výstavy výtvarných diel, fotografií a umeleckých objektov.

BRATISLAVA 11. septembra (WEBNOVINY) - Program 20. ročníka Medzinárodného festivalu Divadelná Nitra, ktorý sa uskutoční od 23. do 28. septembra, ponúka okrem divadelných predstavení aj sprievodný program v meste.
V nitrianskych uliciach, inštitúciách, ale aj obchodných centrách nájde návštevník festivalu aj výstavy výtvarných diel, fotografií a objektov. Návštevníci festivalu a Nitrania sa môžu tešiť na výstavy v obchodnom centre CENTRO Nitra, Nitrianskej galérii, umelecké objekty, vystúpenia divadelníkov aj premietania filmov v pešej zóne.


Záber z inscenácie Don Carlos Deutsches Theater Berlin, ktorá bola zaradená do 16. ročníka Medzinárodného festivalu Divadelná Nitra (21. - 26. septembra 2007, Nitra).


Markéta Plichtová z organizačného tímu Medzinárodného festivalu Divadelná Nitra potvrdila, že spomienkou na predchádzajúce ročníky Divadelnej Nitry bude výstava s názvom Foto 20: Divadelná Nitra 1992 – 2010. Návštevníci obchodného centra CENTRO Nitra si pripomenú predstavenia hlavného programu tak, ako ich zachytili fotografi Jana Nemčoková, Judita Szlovák a Pavol Kovaľ. Autorom väčšiny fotografií je renomovaný divadelný fotograf Ctibor Bachratý, ktorý spolupracuje s Divadelnou Nitrou od roku 1998.
Výstavná retrospektíva Divadelnej Nitry, ktorá je jedným z podujatí organizovaných pri príležitosti 20. výročia Medzinárodného festivalu Divadelná Nitra, sa uskutoční od 5. septembra do 1. októbra.
Ako sa uchováva pominuteľnosť
V Nitrianskej galérii bude od 21. septembra do 30. októbra sprístupnená výstava Ako sa uchováva pominuteľnosť, ktorou si Divadelný ústav pripomína jubilejných 50 rokov od svojho založenia. "Výstava priblíži dejiny a aktivity inštitúcie, ktorá mapuje našu profesionálnu divadelnú scénu od jej počiatkov po súčasnosť. Návštevníkov čaká prehliadka kostýmov, plagátov, scénografických makiet a osobných dokumentov nestorov slovenského divadelníctva a mnoho ďalších zaujímavostí," uviedla ďalej Plichtová.

Autor: SITA, dnes 3:52
Zdroj: https://www.webnoviny.sk/kultura/program-divadelnej-nitry-praska-vo-sv/402052-clanok.html