Peter Green sa narodil

29.10.2017 06:43

29. októbra 1946 sa v Bethnal Green v Anglicku narodil Peter Green (narodený ako Peter Allen Greenbaum, blues-rockový gitarista a spoluzakladateľ skupiny Fleetwood Mac.

Mnohými je považovaný za najlepšieho bieleho bluesového gitaristu vôbec. Svoju profesionálnu kariéru začal v skupine Johna Mayalla, Bluesbrakers. V roku 1967 ju opustil, aby sformoval Fleetwood Mac, kde zotrval až do roku 1970, kedy pre prehlbujúce sa psychické problémy odišiel.

Peter Green nahral jeden sólový album a v podstate zmizol z hudobného diania až na nejaké drobné hosťovania. Striedal viacero zamestnaní, bol viackrát hospitalizovaný a koncom sedemdesiatych rokov sa znova vrátil k hudbe, nahrával pravidelne až do polovice osemdesiatych rokov, kedy sa znova utiahol do ústrania. Na podnet dlhoročného priateľa Nigela Watsona sa napokon druhýkrát po dlhej prestávke vrátil - založil s ním skupinu Splinter Group, s ktorou účinkoval osem rokov až do roku 2004, kedy ju opustil. V súčasnosti žije vo Švédsku, vraj plánuje naďalej pôsobiť v hudbe.

Zdroj: wikipedia.org