27. jún – Ladislav, Ladislava

27.06.2011 07:00

Ladislav je dynamický

Mužské meno Ladislav má slovanský pôvod a význam mena je "slávny vládca". Nositeľov tohto bežne zaužívaného mena oslovujeme Laco, Lacko.

Týchto mužov charakterizuje obrovské nasadenie v profesionálnom aj súkromnom živote. Do každej drobnosti sa púšťajú s neuveriteľnou dravosťou a hladom po úspechu.

Majú veľmi dynamickú povahu. Vedia sa prispôsobiť novým podmienkam, sú nesmierne adaptabilní. V spoločnosti sa často nechávajú dlho prehovárať, aby okorenili stretnutie svojím šarmom a rozprávačským talentom.

Zväčša sa snažia dodržiavať základné morálne zásady. Napriek tomu nepatria medzi najdôveryhodnejších informátorov a vernosť tiež nie je práve ich silnou stránkou. Ladislavovia vedia prežiť život šťastne. Vďaka fantázii si ho premaľujú podľa svojej predstavy.

Ich obľúbenou farbou je fialová, ochranné rastliny prvosienka a horčica, ochranné kamene chalcedón a karneol.

Ladislava je neposedná

Ženské meno Ladislava je odvodené od mužského mena Ladislav. Nositeľky tohto menej zaužívaného mena oslovujeme Laďa, Laďka.

Ladislavy sú neposedné, nevydržia na jednom mieste, stále musia byť v pohybe. Istá bezstarostnosť pripomína ich zvierací totem cikádu. Ťažko nachádzajú rovnováhu, vyváženosť a veľmi často zveličujú svoj hnev, aby zakryli rozpaky a zapôsobili. Sú málo ovplyvniteľné, sebavedomé a nesporne zaujímavé.

Študujú dosť dobre a zameriavajú sa na zamestnania vyznačujúce sa širokými kontaktmi s verejnosťou, napríklad v obchode. Majú pritom sklon často meniť zamestnanie.

Pamätajú si všetko, čo sa ich dotýka, čo ich dojíma a poburuje. Sú mimoriadne zvedavé.

Ladislavy majú dobrú vitálnosť aj odolnosť. Ich obľúbené farby sú zlatá a hnedá, ochranné rastliny ľubovníka bobkový list, ochranné kamene jantár a topás.

Meniny oslavujú s Ladislavmi v ten istý deň, 27. júna.

Ich obľúbené farby sú tmavozelená a modrá, ochranné rastliny myší chvost a fialka, ochranné kamene achát a opál.

 

Zdroj: mojosud.sk