Na Ekofeste zahrá Collegium Musicum aj Horkýže Slíže

24.06.2011 07:41

 

Súčasťou Ekofestu budú diskusie a premietanie dokumentárnych filmov o životnom prostredí, a štyri výstavy. Výťažok z festivalu pôjde na nákup rastlín do trnavskej botanickej záhrady.
 
 
Členovia legendárnej skupiny Collegium musicum. Zľava: Marián Varga, Fedor Frešo, Martin Valihora a František Griglák.Foto: Ilustračné foto SITA/Michal Burza
 
 
BRATISLAVA 23. júna (WEBNOVINY) - Multižánrový festival Ekofest sa uskutoční v piatok v Mestskom amfiteátri a kine Hviezda v Trnave. Okrem trnavských kapiel sa na pódium amfiteátra postaví aj legendárne zoskupenie Collegium Musicum s Mariánom Vargom, Fedorom Frešom, Františkom Griglákom a Martinom Valihorom. Bodku za festivalom dá pred polnocou skupina Horkýže Slíže.

Súčasťou Ekofestu bude premietanie dokumentárnych filmov o životnom prostredí, diskusie na environmentálne témy a štyri výstavy, v amfiteátri sa budú prezentovať aj viaceré ochranárske organizácie. Výťažok z Ekofestu jeho organizátor Matej Lančarič každoročne venuje na výsadbu zelene v meste. V tomto roku pôjdu peniaze na nákup rastlín do botanickej záhrady na sídlisku Prednádražie. Štvrtý ročník Ekofestu podporilo mesto Trnava dotáciou 4 000 eur.

Autor: SITA, včera 13:50

Zdroj: www.webnoviny.sk/kultura/na-ekofeste-zahra-collegium-musicum-aj/370748-clanok.html