Steven Tyler sa narodil

26.03.2013 06:38

26. marca 1948 sa v Yonkers v New Yorku narodil Steven Tyler, vlastným menom Steven Victor Tallarico, americký hudobník a autor skladieb, známy predovšetkým ako spevák a líder americkej hard-rockovej kapely Aerosmith. Pre bývalého bubeníka rovnomennej skupiny je typický surový, ostrý vokál a hudobná všestrannosť, ktorá sa prejavuje aj cez jeho multiinštumentálnosť. Ovláda tiež hru na gitare, klávesoch, ústnej harmonike, bicích a perkusiových nástrojoch.

 

Charakteristickým prvkom Tylerovho vystupovania sú, aj napriek jeho veku, vysoko-energické predstavenia, hrubý vyjadrovací jazyk, erotická lyrika skladieb, ale aj farebné oblečenie, vrátane jeho obchodnej značky: šatiek oviazaných na stojane mikrofónu.

V 70. a skorých 80. rokoch bol Tyler známy aj pre svoju silnú drogovú a alkoholickú závislosť, napriek ktorej bol vyše dvadsiatich rokov abstinentom. Nazývaný tiež ako „démon kriku“ bol svojím divokým životom a charizmatickou osobnosťou preslávený aj ako „najväčší playboy hudobného biznisu.“ Býva tiež označovaný za „posledného pravého rockera, ktorý v sebe spája vzhľad hipíka s poriadnou dávkou sexappealu.“ V zozname časopisu Rolling Stone obsadil 99. miesto v Stovke najlepších spevákov všetkých čias, pričom magazín Hit Parader mu udelil 3. miesto v Top stovke metalových vokalistov všetkých čias.

Zdroj: wikipedia.org